Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angel pozabe predstavljen v ZDA

Za vas piše:
STA
Objava: 30. 09. 2016 / 10:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Angel pozabe predstavljen v ZDA

Zamejska pisateljica in pesnica Maja Haderlap na literarni turneji po ZDA predstavlja svoj roman Angel pozabe.
Zamejska pisateljica in pesnica Maja Haderlap v septembru v sklopu literarne turneje po ZDA predstavlja svoj roman Angel pozabe, ki je avgusta izšel v angleškem prevodu pri založbi Archipelago. V sredo je knjigo predstavila v Washingtonu. Dogodke v Washingtonu so pomagali organizirati slovensko veleposlaništvo in Avstrijski kulturni forum ter založba (založnica Jill Schoolman). Prvi dogodek je potekal v Kongresni knjižnici in se je osredotočil na strokovni krog občinstva. Pred predstavitvijo na oddelku za evropsko književnost je Kongresna knjižnica za svoj audio arhiv organizirala studijsko snemanje branja odlomka pisateljice, in sicer v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.

Drug dogodek, ki je vključeval tako branje kot razpravo, pa je bil v prostorih avstrijskega veleposlaništva v Washingtonu. Na obeh dogodkih je sodelovala tudi prevajalka dela Tess Lewis, ki je lani prav za prevod knjige Engel des Vergessens prejela nagrado ACFNY.

Maja Haderlap svoje delo predstavlja tudi v New Yorku in Bostonu.

Angel pozabe, družinska zgodba treh generacij, osvetljuje upor koroških Slovencev proti nemški vojski. Maja Haderlap je zanj prejela vrsto nagrad, med njimi nagrado Ingeborg Bachmann in nagrado Bruno Kreisky za politično knjigo leta 2011.


Preberite tudi:

Izginjanje spomina - Angel pozabe koroške Slovenke Maje Haderlap na odru ljubljanske Male drame
Zamolčane zgodbe s Koroške

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh