Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Andrea Bocelli je ZA Življenje

Objava: 21. 06. 2010 / 13:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Andrea Bocelli je ZA Življenje

S svojim video posnetkom ne le nasprotuje splavu, ampak izreka glasno podporo Življenju

Tenorist Andrea Bocelli, ki je pred kratkim na spletnem portalu YouTube objavil video posnetek, v katerem se svoji materi zahvaljuje, da ga ni splavila, pojasnjuje, da s tem posnetkom ni želel izraziti zgolj nasprotovanja splavu, pač pa tudi glasno podporo Življenju.

Bocelli na posnetku poje hvalnico materi, ki ni upoštevala nasveta zdravnikov in je otroka kljub napovedim, da se bo rodil prizadet, z veseljem sprejela. Znani tenorist pojasnjuje, kako si ne želi, da bi bilo njegovo pričevanje sprejeto le kot zavzemanje proti splavu, pač pa vzpodbuda in podpora Življenju.

Bocelli se kot predan katoličan ne želi le boriti proti nečemu, ampak za neko stvar, v tem primeru za Življenje, je povedal za italijanski časnik ‘Il Foglio’. Izrazil je tudi svojo željo, da bi omenjeni posnetek ‘pomagal potolažiti vse tiste, ki so se znašli v na videz brezizhodnem položaju in včasih potrebujejo le občutek, da v svoji bolečini niso sami’. Življenje je težko, pravi italijanski pevec, toda moramo si prisluhniti med seboj, odpreti svoja ušesa in ponuditi svojo pomoč sočloveku v stiski.

Bocelli je še povedal, da ga je presenetil velik odziv na omenjeni posnetek. Video je bil posnet že pred letom in pol, namenjen pa je bil misijonarju Richardu Frechetteu, ki deluje med haitsko mladino. Pevec je priredil koncert in pomagal zbrati dobršen del sredstev za izgradnjo ‘Angelskega doma’, misijonar pa ga je prosil, naj nekaj vzpodbudnih besed nameni tudi materam, ki so se znašle v težkem položaju. Tako se je odločil, da jim zaupa zgodbo svojega rojstva.

To je storil, ne da bi mater vprašal za dovoljenje, ali lahko svetu razodene njeno tako osebno zgodbo. Kljub temu ga ‘ni nič oštela’. Pravi pa, da ni bil pripravljen na tako silovit odziv javnosti, nadaljuje pevec. Kot majhen deček je bil po lastnih besedah zelo živahen in precej naiven. Od nekdaj je ljubil glasbo. Mati mu je pripovedovala, da je ob zvoku glasbe pogosto jokal. Včasih je zaslišal oddaljen zvok iz sosednje sobe v bolnišnici, glavo zasukal v smeri zvoka in navdušeno prisluhnil pesmi.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/C652AC6A3C36A598C125773B0030CAF9?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh