Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški škofje zadovoljni z duhovnim odmikom

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 15. 01. 2019 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2019 / 09:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški škofje zadovoljni z duhovnim odmikom

Duhovni odmik na predlog papeža Frančiška je vodil p. Raniero Cantalamessa.

Mnogi škofje Združenih držav Amerike so izrazili svojo hvaležnost in zadovoljstvo za duhovni odmik, na katerem so se pod vodstvom papeškega pridigarja p. Raniera Cantalamesse zbrali od 2. do 8. januarja v Chicagu.

Na enotedenskem duhovnem odmiku so se ameriški škofje zbrali na predlog papeža Frančiška, potem ko so Katoliško cerkev v ZDA pretresli primeri spolnih zlorab s strani duhovnikov, tudi na najvišjih položajih. Papež je škofe pozval, naj se posvetijo molitvi in razločevanju, ki sta pomembna in temeljna pri evangeljskem pristopanju ter odzivanju na krizo verodostojnosti, ki jo živijo kot Cerkev.

Kot so škofje zapisali na družbenem omrežju Twitter, je bil duhovni odmik »zares blagoslovljena izkušnja, ko je bil Sveti Duha navzoč z vso močjo«. Med temami na predlog p. Cantalamesse je bilo »povabilo k še večjemu zaupanju v Svetega Duha, k živemu zaupanju v ljubečo Božjo navzočnost«, je na svojem blogu zapisal škof v Bridgeportu Frank J. Caggiano in poudaril »potrebo po izkoreninjenju ljubezni do denarja«. Pomožni škof v San Antoniu Michael J. Boulette je na družbenem omrežju Twitter škofe povabil, naj nadaljujejo »z molitvijo drug za drugega, za naše Cerkve in za ves svet«. Nadškof na Aljaski Paul D. Etienne pa je zatrdil, da »je bil pridigar resnično Gospodovo orodje in da je med odmikom deloval Sveti Duh«. Lawrence T. Persico, škof v Pensilvaniji, je Cantalamessove pridige opisal kot »zelo spodbudne za premišljevanje in molitev o vlogi pastirjev«.

Chikaški nadškof Blase J. Cupich pa je v nadškofijskem časniku zapisal, da duhovnega odmika sicer ne končujejo z vsemi odgovori na pomembna vprašanja, s katerimi se Cerkev v teh dneh mora spoprijeti. Poudaril je, da so škofje sedaj obnovili zavedanje o pomembnosti, naj se nanašajo na Kristusov duh in ne toliko na lastne napore. Tudi za bostonskega pomožnega škofa Marka W. O'Connella je bil duhovni odmik »zares blagoslovljena izkušnja, saj je bil Sveti Duh navzoč s svojo močjo«, zato se papežu iskreno zahvaljuje za ta dar.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh