Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški duhovniki osvojili 'Clericus Cup'

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 15. 05. 2012 / 07:53
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški duhovniki osvojili 'Clericus Cup'

'Clericus Cup' je že šesto leto zapored priredila italijanska Katoliška športna zveza.

Žogobrci moštva 'North American Martyrs' (Severnoameriški mučenci) so osvojili pokal 'Clericus Cup 2012' rimskega semeniščnega kolegija in papeških univerz. V finalu, ki je potekal minuli konec tedna, so se ameriški semeniščniki pomerili z enajsterico s papeške univerze Gregoriane in tekmo dobili z rezultatom 3:0.

Zmagovalno trofejo je nogometašem predal vatikanski notranji minister nadškof Giovanni Angelo Becciu, ki je po podelitvi dejal, da bo 'papežu osebno poročal o tem lepem in čustvenem športnem dnevu'. Med gledalci na tekmi, ki se je odvijala na nogometnem igrišču nedaleč od Vatikana, je bil tudi sydneyski kardinal George Pell.

Letos se je tekem za pokal 'Clericus Cup' udeležilo šestnajst moštev, skupno 351 semeniščnikov in duhovnikov iz enainsedemdesetih držav. V času turnirja je bilo podeljenih dvainštirideset rumenih in dva rdeča kartona. 'Clericus Cup' je že šesto leto zapored priredila italijanska Katoliška športna zveza. Zamisel za nogometni pokal v Vatikanu se je porodila vatikanskemu državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh