Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alyinih 15 let

Objava: 11. 04. 2016 / 17:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Alyinih 15 let

Petkov zabavni večer na Radiu Ognjišče je tokrat gostil zares zabavno, sončno in energično pevko. Med nami je bila Alya.

Petkov zabavni večer na Radiu Ognjišče je tokrat gostilzares zabavno, sončno in energično pevko. Med nami je bila Alya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavila se je z uigrano ekipo štirih glasbenikov. Nabobnih je igral Luka Jošovc, na akustični kitari Nejc Ušlakar, na bas kitariMarko Turk, za klaviaturami pa Boštjan Artiček. Povazovalec večera je bilkarizmatičen radijski voditelj Marjan Bunič, ki je z Alyo spletal prijetnepogovore.

 Predstavila namje dvanajst skladb v katere skuša prelivati svojo dobrovoljnost s spodbudnimsporočilom in energičnim refrenom. Pričela je s skladbo Dober dan, ki govori, da so vse poti lepe, naj zmerom vodijonaprej, naprej. Želela je sporočiti, naj se odločimo tudi mi vedno iti naprej zoptimizmom in trudom za dobro. Naslednja skladba je bila Za naju. Pri tej pesmi je Alya sodelovala s priznanim slovenskimproducentom, Žaretom Pakom,s katerim sodelujeta že od njenih začetkov glasbenega ustvarjanja. Skladba nosiAlyin prepoznaven zvok, ki je popestren z zvoki mandoline in harmonike. Sledilaje skladba Spet in spet, katere svtorbesedila je član skupine Big FootMamaAlen Steržaj,avtor glasbe pa je Martin Štibernik.V pesmi se prepletajo country ritmi v sodobni pop preobleki.  Skladba govori o prebujanju v nas, Alya pa jedodala, naj bomo veseli in nasmejani – spet in spet. Pri besedah uvoda zanaslednjo skladbo Ljubezen, je Alyaspodbudila, naj vse, kar počnemo, izhaja iz ljubezni, da ima le tedaj stvarsmisel. Napovedovalec Marjan Bunič je hkrati tudi izkoristil priložnost in vstudiu povprašal Alyine starše o pogledu na njeno odločitev za glasbeno pot inkako starš gleda na otrokovo poslanstvo. Alya je nadaljevala z navihanoljubezensko skladbo, v kateri poje: »Dej mi mal časa, da se najdem, sej veš, danisem rada sama.« Alyin koncertni večer se je nadaljeval s skladbo Car, kot jenaslov tudi njenemu tretjemu studijskemu albumu. Ob izzidu pesmi je Alya zekipo uprizorila nepozaben zgodovinski koncert nad oblaki, saj je premiernopesem zapela 4000m nad zemljo, v letalu in poskrbela še za šok z novo podobokratke frizure. Za Alyo je dogodek res nepozaben in neponovljiv. Alya jenadaljevala s skladbo Fluid, ki jo je leta 2004 predstavila na slovenskemfestivalu Ema. Avtor besedila je njena mami Cvetka Omladič, avtor glasbe pa BorZuljan. Skozi koncert smo poslušalci dobrovoljno sodelovali s ploskanjem inzibanjem na njene energične ritme. Dvaintridesetletna Mozirčanka je nadaljevalas skladbo Alya, ki je hkratni naslovnjenega prvega albuma 2004, ko je postala tudi pevka leta. Istega leta jeposnela tudi skladbo Omama, ki smo joslišali kot naslednjo. V sledeči skladbi Mojapesem, smo sodelovali s hitroučečim glasbenim vložkom: »Eo, eo!« Kotpredzadnjo pesem glasbenega zabavnega večera na Radiu Ognjišče nam je Alyazapela skladbo znanega glasbenika Jana Plestenjaka, ki jo je napisal zanjo, A veš. Skozi kreatina vprašanjanapovedovalca smo poslušalci izvedeli tudi marsikatero zanimivost iz Alyinegaživljenja izven odrskih luči. Kot zadnjo pesem nam je zapela skladbo Brazil, pri katerih nas je spodbudila,da smo po studiu malce zaplesali ob spremljavi poskočnih ritmov: »Pleši zdaj, ko se dani, bolje tu, kot samdoma!«

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh