Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali si želite deklico ali dečka?

Objava: 13. 05. 2009 / 08:34
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali si želite deklico ali dečka?

Na Švedskem uzakonili splav na osnovi selekcije spola

Na Švedskem, kjer so splav uzakonili že leta 1938, so svoj ‘abortivni ekstremizem’ ponesli še stopnjo više. Uzakonili so splav na podlagi izbire spola, ki bodočim materam dovoljuje splavitev otrok le zato, ker so (po njihovem mnenju) ‘napačnega spola’.

Kot so poročali švedski mediji, je nosečnica na južnem Švedskem, mamica dveh deklic, na pregledu v bolnišnici želela izvedeti spol svojega nerojenega otroka. Zdravnikom je pojasnila, da je dve predhodni nosečnosti samovoljno prekinila, saj si ni želela še ene hčerke; če bi se izkazalo, da je tudi ta otrok deklica, bi jo prav tako splavila.

Zdravniki so pri tem izrazili svojo skrb in se po nasvet obrnili na Švedski narodni odbor za zdravje in blaginjo. Zanimalo jih je, kako naj se odzovejo na zahtevo po splavu glede na spol zarodka, če za to ni nikakršnih medicinskih utemeljitev. Z odbora so jim odgovorili, da takšnih zahtev ne smejo zavrniti.

Na Švedskem se 25% nosečnosti konča z abortusom. Po uvedbi jutranje kontracepcijske tabletke je število splavov naraslo za 17%, čeprav so jo zagovorniki splava oglaševali kot metodo za zmanjšanje števila opravljenih umetnih prekinitev nosečnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh