Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali je Frančišek govoril z Bašarjem?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 09. 2013 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali je Frančišek govoril z Bašarjem?

Po navedbah nekaterih medijev naj bi Frančišek telefoniral sirskemu diktatorju; Vatikan domneve odločno zanika.

Papež Frančišek naj bi po navedbah argentinskih medijev minulo sredo opravil telefonski pogovor s sirskim diktatorjem Bašarjem al-Asadom. Asada naj bi prosil, naj 'stori vse, kar je v njegovih močeh, da bi se ustavili napadi na upornike in naj v državi uvede spravnejšo politiko', kot je poročal časnik 'Clarin' v svoji spletni izdaji, pri svojem pisanju pa se sklicuje na 'vire iz Vatikana'.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je medijska poročila včeraj odločno zavrnil. Kot je pojasnil, je prejel veliko telefonskih klicev z vprašanji o morebitnem telefonskem pogovoru, zato se je po lastnih navedbah posvetoval s samim svetim očetom.

Vatikanski uslužbenci naj bi vzpostavili tudi telefonsko povezavo z Belo hišo, da bi predsednika Baracka Obamo prepričali, naj ne izpelje vojašekga napada na Sirijo, je še poročal 'Clarin'. O podobnih prizadevanjih poročajo tudi v zvezi s Francijo, ki je poleg Danske pripravljena podpreti ameriško vojaško posredovanje v Siriji.

Nesporno je dejstvo, da je papež postal eden izmed najodločnejših glasov, ki pozivajo k diplomatski rešitvi sirskega spora. »Nikoli več vojne!«, je izrazil svojo zahtevo minulo nedeljo, ob čemer je ostro zavrnil tako uporabo kemičnega orožja kot tudi načrtovano vojaško ofenzivo zahoda.Jutrišnjo soboto je Frančišek razglasil za dan posta in molitve za Sirijo, deželo, ki je od državljanske vojne že povsem izčrpana. Papeževo pobudo so z veseljem podprle vse krajevne katoliške Cerkve na Bližnjem Vzhodu, številni predstavniki drugih Cerkva in religij, med drugim tudi islama. »Glasno odmeva krik po miru po vsej zemlji«, je bilo minulo sredo na socialnem omrežju Twitter objavljeno kratko papeževo sporočilo.






Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh