Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali bo Pavel VI. za blaženega razglašen že leta 2013?

Objava: 17. 10. 2012 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali bo Pavel VI. za blaženega razglašen že leta 2013?

Po navedbah časnika 'La Stampa' naj bi pristojni kardinali in škofje o zaključku postopka za njegovo beatifikacijo odločali 11. decembra.

V Rimu se vse bolj širijo domneve o skorajšnji razglasitvi papeža Pavla VI. (1963-1978) za blaženega. Po navedbah italijanskega časnika 'La Stampa' naj bi Papež Benedikt XVI. svojega predhodnika na čast oltarja povzdignil prihodnje leto, ko bomo obhajali petdeseto obletnico izvolitve Pavla VI. za papeža. Tudi iz škofije Brescia je slišati, da postopek za beatifikacijo hitro napreduje. Domača škofija Pavla VI. je omenjeni postopek vodila na škofijski ravni. Vatikanska kongregacija za zadeve svetnikov glede tovrstnih poročil še ni dala uradne izjave.

Teologi omenjene vatikanske kongregacije so dokumentacijo že preverili in jo tudi pozitivno ocenili, je poročala 'La Stampa'. Po njihovem mnenju bo papež Benedikt XVI. svojemu predhodniku najverjetneje še pred božičem priznal herojske kreposti, kar je odločilni korak na poti proti beatifikaciji. O zaključku postopka za njegovo beatifikacijo naj bi pristojni kardinali in škofje odločali 11. decembra. Njihovo soglasje naj bi bilo 'zelo verjetno'.

Tudi za potrebni čudež, ki naj bi se zgodil na priprošnjo kandidata, naj bi bil po navedbah časnika že pripravljen primer. Gre za danes šestnajstletnega mladeniča iz Kalifornije, ki je bil še v materinem telesu ozdravljen hude možganske okvare, za katero so diagnozo postavili pristojni zdravniki. Postopek za beatifikacijo Pavla VI. se je pričel leta 1992.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh