Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aleš Primc: Na zakonodajnih referendumih bomo zmagali

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 06. 2024 / 10:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 11:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Aleš Primc: Na zakonodajnih referendumih bomo zmagali
Aleš Primc, ob njem Metka Zevnik, ki je ravno tako sodelovala v referendumski kampanji. FOTO: Mojca Purger

Aleš Primc: Na zakonodajnih referendumih bomo zmagali

V imenu enega od organizatorjev kampanje pred posvetovalnim referendumom o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, združenja Gibanje za otroke in družine, se je na referendumske rezultate odzval Aleš Primc in jih ocenil za »odlične, veliko boljše, kot so kazale ankete!«

Kot je poudaril Primc, so v enem mesecu osveščanja v obeh primerih – tako medicinske zastrupitve bolnih in starejših kot zastrupljanja otrok z marihuano, heroinom in drugimi drogami – prepričali skoraj polovico ljudi, in to kljub hudim zavajanjem največjih medijev. Vendar pa je bil to samo prvi polčas, opozarja Aleš Primc, sicer ljubljanski mestni svetnik Glasu za otroke in družine (GOD).

Dodaten čas za osveščanje ljudi

»Rezultat referendumov je pokazal, da bomo zmagali na zakonodajnih referendumih, če bo vlada sprejela sporne zakone, saj bomo imeli še dodaten čas za osveščanje ljudi,« je bil jasen Primc in se obenem zahvalil vsem, ki so glasovali PROTI pri obeh referendumskih vprašanjih, pri katerih je bila končna razlika tesna (evtanazija in osebna raba konoplje).

Spodbujeni z rezultati referendumov nadaljujejo boj

Ob tem upa, da vlada razume sporočilo in ne bo sprejela zakona za zastrupitev bolnih in starejših, »ki potrebujejo ljubezen, sočutje in bližino, ne pa zastrupitve«, in da vlada ne bo spodbujala zastrupljanja mladih z drogami, saj bi to pomenilo še več nesrečnih mladih in družin. »Spodbujeni z odličnimi rezultati referendumov nadaljujemo naš pravičen boj za otroke, družine, bolne in starejše,« je dodal.

Nalaganje
Nazaj na vrh