Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Albanski katoličani bodo romali na kanonizacijo Matere Terezije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 09. 2016 / 08:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Albanski katoličani bodo romali na kanonizacijo Matere Terezije

Na predvečer slovesnosti albanski koncert v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja.

Trije katoliški albanski misijoni v Švici prirejajo potovanje v Rim, da bi 4. septembra v živo doživeli kanonizacijo Matere Terezije. 24. in 25. septembra nato v Švici prirejajo še skupni simpozij z bogoslužjem v čast novi svetnici, ki ima albanske korenine.



Najmanj 300 katoliških Albancev bo na kanonizacijo 4. septembra iz Švice odpotovalo v Rim; okoli 120 iz osrednje, 100 iz vzhodne in 70 iz severozahodne Švice, kot so sporočili trije katoliški misijoni albanske jezikovne skupnosti s sedeži v Luzernu, Sirnachu in Aarau. Številke zaenkrat še niso dokončne, saj naj bi nekateri verniki v Rim odpotovali v zasebni organizaciji.

V Rimu se bodo Albanci iz diaspore poleg kanonizacije Matere Terezije na predvečer slovesnosti udeležili še koncerta v papeški baziliki sv. Pavla zunaj obzidja. Na kanonizacijski slovesnosti pričakujejo tudi albanske škofe in škofa s Kosova. Na koncertu v Pavlovi baziliki bodo po navedbah švicarskega spletnega portala kath.ch nastopili albanski ustvarjalci: operna pevka Inva Mula, pevka Rita Ora in violinist Shkelzen Doli.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh