Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akcija: Pomladimo gozdove 2022

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 29. 03. 2022 / 11:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2022 / 13:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Akcija: Pomladimo gozdove 2022
Vseslovenska akcija sadnja dreves. FOTO (SiDG)

Akcija: Pomladimo gozdove 2022

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) prostovoljce vabi, da se pridružijo na tradicionalni vseslovenski akciji sadnje dreves, ki bo potekala 2. aprila na različnih lokacijah po Sloveniji.

Družba SiDG s partnerji po dveletnem premoru znova organizira akcijo sajenja dreves, v okviru katere bodo obnavljali v naravnih ujmah poškodovane gozdove.

Zasaditi nameravajo 10.000 sadik

Na šestih gozdnih površinah, ki so jih v zadnjih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov, bodo skupaj posadili dobrih deset tisoč dreves. V zadnjih dveh letih je izvedbo akcije žal preprečevala epidemija korona virusa. Vabijo vse, ki imajo zanimanje za slovenske gozdove in bi želeli narediti nekaj dobrega za prihodnje generacije.

Sadike drevesnih vrst smreke, bukve, breka, doba, gorskega in ostrolistnega javorja, lipe in češnje. FOTO (SiDG)


Šest različnih lokacij

Sadnja bo letos potekala v Kočevski Reki, pri Kidričevem, v bližini Trojan, Rakovega Škocjana in Škofje Loke. Prvotno je bilo predvideno, da bo sadnja na Trnovskem gozdu zaradi visoke nadmorske višine izvedena naknadno, vendar so se zaradi napovedi ugodnih temperatur odločili, da bodo tudi na tej lokaciji sadili 2. aprila.




Nalaganje
Nazaj na vrh