Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akcija #deliJezusa o blagrih

Za vas piše:
K. C.
Objava: 02. 03. 2017 / 10:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Akcija #deliJezusa o blagrih

Akcija #deliJezusa o blagrih

Akcija #deliJezusa tudi v tem postu bogati pripravo na veliki praznik Kristusovega vstajenja in našega odrešenja.
Akcija #deliJezusa, ki jo pripravlja Zavod Pridi.com, tudi v tem postu bogati pripravo na veliki praznik Kristusovega vstajenja in našega odrešenja. Medtem, ko smo lahko v adventni akciji poslušali pričevanja in razmišljanja na temo »Jezus je ...«, se bomo v postu dotaknili blagrov. O njih bodo razmišljali naključni mimoidoči, duhovniki in pričevalci, ki bodo posamezen blagor podkrepili z osebno izkušnjo. Naslov letošnje postne akcije je »Blagor ti!«

»Blagor ti za računalnik, pametni telefon in televizijo, ki so ti dostopni. Blagor ti za čas, ki si ga lahko vzameš za Boga. Blagor ti, da lahko letošnji post doživiš na poseben način. Blagor ti, da lahko spremljaš postno akcijo #deliJezusa.« S temi besedami ekipa #delijezusa vabi k zdaj že tradicionalni akciji. Vsak teden bo v ospredju eden izmed blagrov, predstavljen bo v treh posnetkih: v ponedeljek anketa mimoidočim, v sredo katehetski z razlago blagra, v petek pa osebno pričevanje na temo blagra. Ob nedeljah bo objavljen posnetek kratke razlage nedeljskega evangelija. Videe je mogoče spremljati na spletni strani Pridi.com, Facebooku, Youtubu in na televiziji Exodus TV.

#deliJezusa je projekt, s katerim zavod Pridi.com odgovoriti na klic k novi evangelizaciji na Slovenskem. Njegov osnovni namen je s pomočjo sodobnih medijev spodbuditi kristjane, da bi v svojem lastnem okolju delili svojo izkušnjo vere v Jezusa. Organizatorji želijo akcijo doseči tiste, ki Jezusa že dobro poznajo, in tudi tiste, ki ga ne. Akcija se začne 27. februarja.

Akcija je bila prvič izvedena v adventnem času 2015, nadaljevala pa se je v postnem času 2016 in nato znova v adventu.

Naj bo post 2017 res živa izkušnja srečanja z Jezusom!

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh