Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajdovi štruklji s skuto in golaž

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 10. 08. 2023 / 13:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2023 / 13:57
Ajdovi štruklji s skuto in golaž
FOTO: Krištof Homan

Ajdovi štruklji s skuto in golaž

Ajdovi štruklji s skuto

Ajdovo moko poparimo s slano vrelo vodo, pregnetemo, malce ohladimo in vgnetemo še belo moko (ki jo bolj izkušeni lahko izpustijo).

Za nadev zmešamo vse sestavine, nadev pa mora biti gost in lepo mazav. Po potrebi vmešamo še žlico kisle smetane, vendar s tem previdno!

Testo razvaljamo v pravokotnik na pol prsta debelo, raje malo manj, namažemo z nadevom, vendar pustimo za 2 prsta nenamazano. Lepo zvijemo in ovijemo v naoljeno alufolijo kot bonbon ali v krpo, kot običajno. Iz folije obdržijo lepšo obliko, iz krpe so rahlejši. Kuhamo jih 20 minut v slani vodi, po želji zabelimo z maslenimi drobtinicami.

Ajdovi štruklji s skuto

Testo

500 g ajdove moke

100 g pšenične bele moke

žlička soli

6 dl vrele vode

Nadev

500 g skute

2 jajci

žlička soli


Golaž

Meso narežemo na večje kose in prihrani...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh