Ajdovi štruklji s skuto in golaž
Ajdovi štruklji s skuto in golaž
Ajdovi štruklji s skuto
Ajdovo moko poparimo s slano vrelo vodo, pregnetemo, malce ohladimo in vgnetemo še belo moko (ki jo bolj izkušeni lahko izpustijo).
Za nadev zmešamo vse sestavine, nadev pa mora biti gost in lepo mazav. Po potrebi vmešamo še žlico kisle smetane, vendar s tem previdno!
Testo razvaljamo v pravokotnik na pol prsta debelo, raje malo manj, namažemo z nadevom, vendar pustimo za 2 prsta nenamazano. Lepo zvijemo in ovijemo v naoljeno alufolijo kot bonbon ali v krpo, kot običajno. Iz folije obdržijo lepšo obliko, iz krpe so rahlejši. Kuhamo jih 20 minut v slani vodi, po želji zabelimo z maslenimi drobtinicami.
Ajdovi štruklji s skuto
Testo
500 g ajdove moke
100 g pšenične bele moke
žlička soli
6 dl vrele vode
Nadev
500 g skute
2 jajci
žlička soli
Golaž
Meso narežemo na večje kose in prihrani...