Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ajdovi polmesci in zeljna solata

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 24. 01. 2023 / 19:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 09:44
Ajdovi polmesci in zeljna solata
FOTO: Andrej Praznik

Ajdovi polmesci in zeljna solata

Zeljna solata s slanino

1 srednje velika zeljna glava

10 dag slanine

1 dl domačega jabolčnega ali vinskega kisa

sol

¼ žličke kumine

Zeljno glavo očisti, odlušči liste in izreži rebra. Več listov trdno zvij in nareži z ostrim nožem ali rezalnikom na tanke rezance. Prekajeno slanino zreži na majhne kocke in jo rumeno prepraži. (Namesto slanine lahko vzameš zaseko ali ocvirke.) Zrezano zelje posoli, dodaj kis, kumino in vročo slanino. Vse skupaj premešaj. Preden postrežeš, naj miruje deset minut, da se prepoji. V solato lahko primešaš tudi kuhan krompir, narezan na listke.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh