Ajda Mrak: »Nevidne sestavine« v naših hrani
Ajda Mrak: »Nevidne sestavine« v naših hrani
Ajda Mrak je 26-letna študentka Biotehniške fakultete v Ljubljani. Diplomirala je iz živinoreje, zdaj pa zaključuje magisterij znanosti o živalih. Odlično se znajde tudi na družbenih omrežjih, kjer njene objave največkrat zasledimo pod imenom projekta »Futr za jutr«, ki nas spodbuja k bolj etičnim prehranjevalnim navadam.
Po praznikih marsikdo vsaj za hip pomisli na spremembo prehranjevanja. Običajno se nam v misli prikradejo diete. Tokrat pa vas s sogovornico Ajdo Mrak vabimo k drugačni spremembi: zakaj se ne bi letos začeli prehranjevati bolj etično?
Kako bi preprosto pojasnili, kaj sploh je etično prehranjevanje?
Držimo se koncepta pravičnega dela – da se torej ne izkorišča delavcev. Vključuje tudi kupovanje lokalnih, sezonskih pridelkov. Ob tem pa si prizadevamo za čim manj uporabljene embalaže in tudi čim manj zavržene hrane.
Večkrat slišimo, da bi morali jesti lokalno hrano in manj mesa. Je bolj etično jesti klob...