Po zeljni joti se prileže jabolčna pita
Po zeljni joti se prileže jabolčna pita
Zeljna jota
20 dag fižola
lovorov list
50 dag krompirja
50 dag kislega zelja
20 dag prekajene slanine
2 žlici čebule
poper
sol
Fižol čez noč namoči in ga v isti vodi zavri. Vodo odlij, prilij krop, dodaj lovorov list in kuhaj. Slanino nareži na koščke in jih polovico pridaj k fižolu. Ko je fižol napol mehak, dodaj na kocke narezan krompir. Kuhaj do mehkega. Posebej skuhaj kislo zelje in ga dodaj k fižolu in krompirju. Na preostali slanini prepraži čebulo, vmešaj jo v jed in začini. Dobro naj prevre. Kislo zelje lahko nadomestiš s kislo repo.
Jabolčna pita
Testo
35 dag moke
15 dag sladkorja
15 dag masla
1 jajce
ščepec soli
Nadev
75 dag jabolk
sok 1 limone
1 žličke zmletega cimeta
10 dag v rumu namočenih rozi...