Po zeljni joti se prileže jabolčna pita
![Po zeljni joti se prileže jabolčna pita](/storage/app/media/Weekly/70/9/46D6F8644F914F75C125868C0071F781.jpg)
Po zeljni joti se prileže jabolčna pita
![](/storage/app/media/Weekly/70/9/46D6F8644F914F75C125868C0071F781-1.jpg)
Zeljna jota
20 dag fižola
lovorov list
50 dag krompirja
50 dag kislega zelja
20 dag prekajene slanine
2 žlici čebule
poper
sol
Fižol čez noč namoči in ga v isti vodi zavri. Vodo odlij, prilij krop, dodaj lovorov list in kuhaj. Slanino nareži na koščke in jih polovico pridaj k fižolu. Ko je fižol napol mehak, dodaj na kocke narezan krompir. Kuhaj do mehkega. Posebej skuhaj kislo zelje in ga dodaj k fižolu in krompirju. Na preostali slanini prepraži čebulo, vmešaj jo v jed in začini. Dobro naj prevre. Kislo zelje lahko nadomestiš s kislo repo.
Jabolčna pita
Testo
35 dag moke
15 dag sladkorja
15 dag masla
1 jajce
ščepec soli
Nadev
75 dag jabolk
sok 1 limone
1 žličke zmletega cimeta
10 dag v rumu namočenih rozi...