Ričet in kanoli
Ričet in kanoli
Kanoli: Sicilijanska sladica. Cannolo = cevka. Polnimo jih z različnimi nadevi.
Kanoli
Sicilijanska sladica. Cannolo = cevka.
Polnimo jih z različnimi nadevi.
Testo
Moko, sladkor v prahu, pecilni prašek ter cimet presejemo v posodo. Dodamo ščep soli ter stopljeno maslo in zamešamo s stepalnikom. Dodamo jajce, prilijemo belo vino in po potrebi še 2–3 žlice vode. Mešamo s stepalnikom (ali gnetemo z rokami), da dobimo gladko, voljno testo. Pustimo ga počivati vsaj pol ure. (Testo lahko pripravimo tudi dan pred peko in ga pokritega čez noč pustimo v hladilniku.) Testo še malo pomokamo in ga položimo med dva papirja za peko ter ga z valjarjem zvaljamo čim tanjše. Nato z obodom za krofe izrežemo kroge s premerom 10 do 12 cm. Vsak krog testa ovijemo okoli kovinskega valjčka za »šamrole« (smetanove zvitke) in stičišče dobro stisnemo skupaj, da se testo zlepi. Olje segrejemo toliko, da se okrog lesene kuh...