Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ričet in kanoli

Objava: 13. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2021 / 22:29
Ričet in kanoli

Ričet in kanoli

Kanoli: Sicilijanska sladica. Cannolo = cevka. Polnimo jih z različnimi nadevi.


Kanoli

Sicilijanska sladica. Cannolo = cevka.

Polnimo jih z različnimi nadevi.


Testo

Moko, sladkor v prahu, pecilni prašek ter cimet presejemo v posodo. Dodamo ščep soli ter stopljeno maslo in zamešamo s stepalnikom. Dodamo jajce, prilijemo belo vino in po potrebi še 2–3 žlice vode. Mešamo s stepalnikom (ali gnetemo z rokami), da dobimo gladko, voljno testo. Pustimo ga počivati vsaj pol ure. (Testo lahko pripravimo tudi dan pred peko in ga pokritega čez noč pustimo v hladilniku.) Testo še malo pomokamo in ga položimo med dva papirja za peko ter ga z valjarjem zvaljamo čim tanjše. Nato z obodom za krofe izrežemo kroge s premerom 10 do 12 cm. Vsak krog testa ovijemo okoli kovinskega valjčka za »šamrole« (smetanove zvitke) in stičišče dobro stisnemo skupaj, da se testo zlepi. Olje segrejemo toliko, da se okrog lesene kuh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh