Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolj prostrana od govorice številk

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 30. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2021 / 10:22
Bolj prostrana od govorice številk

Bolj prostrana od govorice številk

»Naša lokalna Cerkev je neizmerno bolj prostrana od tega, kar govorijo številke,« je v spremni besedi ob Letnem poročilu Cerkve na Slovenskem zapisal nadškof Stanislav Zore.


»Naša lokalna Cerkev je neizmerno bolj prostrana od tega, kar govorijo številke,« je v spremni besedi ob Letnem poročilu Cerkve na Slovenskem zapisal nadškof Stanislav Zore. Letno poročilo je samo eden od pripomočkov, ki nam omogoča, da lahko pogledamo v življenje naših skupnosti. Statistični podatki zajemajo podatke do konca leta 2019 in ne zajemamo podatkov leta 2020, ki so ga zaznamovali ukrepi za zamejitev širitve novega koronavirusa.

»Katoličani v Sloveniji se lahko veselimo pozitivnih gibanj na področju oskrbe starejših, kategorialne pastorale, vzgoje in izobraževanja ter dobrodelnosti, ki potrjujejo, da smo v zadnjih letih naredili velike korake v pravo smer. Številke ne morejo pokazati vseh uspehov in priznanj naših skupnosti ali posameznikov, lahko pa služijo kot okvir za njihovo razumevanje,« je v uvodu v Letno poročilo zapisal tajnik Slovenske škofovsk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh