Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piščančja obara z žganci

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 23. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2021 / 10:12
Piščančja obara z žganci

Piščančja obara z žganci

Piščančja obara, Ajdovi (koruzni) žganci, Kokosove kroglice


Piščančja obara

1½ kg piščanca
korenček
peteršiljev koren
sol
2 žlici maščobe
2 žlici moke
2 žlici sesekljane čebule
limonin sok
vršiček majarona
limonina lupinica
vino

Meso loči od kosti in ga nareži na za grižljaj velike koščke. Nanj nalij vodo, ko zavre, dodaj korenček, peteršiljev koren in sol, nato naj na majhnem ognju vre do mehkega. Medtem na maščobi spraži moko, dodaj čebulo, ko porumeni, zalij z vodo, premešaj in prilij k mesu. Obaro okisaj z limoninim sokom, dodaj majaron, limonino lupinico, proti koncu prilij še vino.


Ajdovi (koruzni) žganci

60 dag ajdove ali koruzne moke
2 l slanega kropa
5 dag masti
5 dag ocvirkov

Ajdovo ali koruzno moko stresi v slan krop in pokrito kuhaj 10 minut, nato jo predri s kuhalnico. Potem naj vre še 10 minut. Odlij tako rekoč vso v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh