Kisla repa s krvavico po primorsko
Kisla repa s krvavico po primorsko
Krvavice, Repa po primorsko, Jabolčni zavitek
Krvavice
4 l riža ali ješprenjčka
4 čebule
sol, poper, žlička majarona,
žlička mlete melise,
1 kg kuhane drobovine
½ kg kuhane svinjske glave
do 2 l krvi
2 do 3 l juhe, v kateri se je kuhala svinjska glava
debelo črevo
Prebran in opran riž kuhaj v neslanem kropu 15 minut. Med kuhanjem ga mešaj in potem odcedi, polij s hladno vodo in stresi na cedilo, nato pa v skledo. Sesekljano čebulo spraži. S tem zabeli riž, dodaj sol, poper, dišavi, mleto drobovino in glavo, prilij kri in po potrebi še juho, v kateri se je kuhala glava. Premešaj. Debelo črevo nareži in na eni strani zašpili. Polni zmeraj tako, da zajemaš z dna. Klobase počasi kuhaj v vreli neslani vodi. Kuhane so takrat, ko splavajo na površje; če jih prebodeš s špilo, priteče iz njih juha. Tedaj jih poberi in zloži v hladno vodo, da se ohladijo. Položi jih na pekač,...