Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štruklji in cmoki

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 29. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 11:31
Štruklji in cmoki

Štruklji in cmoki

Štajerski skutni štruklji, Kruhovi cmoki


Štajerski skutni štruklji

30 dag pšenične moke
pol žlice soli
⅛ l mleka
pol žlice sladkorja
½ dag kvasa
jajce
3 dag masla


Nadev

5 dl mleka
5 dag pšeničnega zdroba
2 jajci
35 dag skute
ščep soli


Zabela

4 dag masla
3 dag krušnih drobtin


Iz moke, soli, mleka, sladkorja, kvasa, jajca in masla zamesi vlečeno testo in ga daj počivat. Za nadev zdrob zakuhaj v vrelo mleko in ga ohladi. Ohlajen zdrob zamešaj s skuto in jajci v gladek nadev in ga posoli. Odpočito testo razvleci in ga namaži z nadevom. Testo trdno zvij v štrukelj in ga zavij v vlažen prtič ter ga zaveži. Štrukelj kuhaj 30 minut v osoljenem kropu. Kuhanega zabeli s prepraženimi drobtinami, lahko pa pripraviš omako s kislo smetano.


Omaka s kislo smetano

1 dl kisle smetane
1 dl ml...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh