Hranjenje mesa v zamrzovalniku
Hranjenje mesa v zamrzovalniku
Kako zamrzovati, da bodo živila v sebi zadržala hranila
Kako zamrzovati, da bodo živila v sebi zadržala hranila
Pozdravljeni!
Pri nas večinoma kupujemo vakuumsko pakirane sveže piščančje fileje, ribe, ki imajo rok trajanja največ teden dni. V trgovini jih hranijo v hladilniku. Mi jih hranimo v zamrzovalniku in jih ponavadi porabimo v 2–3 tednih. Ali je zdravju neškodljivo hraniti ta živila v zamrzovalniku ali jih je nujno treba hraniti v hladilniku in porabiti do navedenega roka?
Tadeja
Zanimivo vprašanje ste zastavili, ga. Tadeja, in verjamem, da je precej aktualno v teh mesecih, ko se vsi trudimo čim manj hoditi v trgovino, takrat pa nakupiti več živil na zalogo.
Zamrzovanje je najboljši način konzerviranja živil z najmanj izgub hranil, tudi pri mesu, ribah, ne le presežkov sadja in zelenjave v sezoni. Obstojnost zamrznjenih živil, kakovost in varnost za uživanje pa je odvisna od mnogih dejavnikov.
Prvi je, da je živilo pred zamrzovanjem dobro ohlajeno. Ne le, da...