Za kraljevsko doživetje
Za kraljevsko doživetje
Biskvit mora biti rahel in kot dih nežen, ravno prav sladek, brez priokusa po moki in brez dvoma privlačne oblike.
Biskvit mora biti rahel in kot dih nežen, ravno prav sladek, brez priokusa po moki in brez dvoma privlačne oblike. Hribček ali vdolbinica nista dovoljeni, stremimo še k enotni luknjičavi strukturi na prerezu. Stepsti moramo zgledno količino jajc v penasto zmes, ki je steber biskvitne rahlosti. Vsekakor to lahko naredimo z električnim mešalnikom in gotovo tudi z malce skrivne sestavine, ki so jo odkrili šele v sredini 19. stoletja – s pecilnim praškom. Takrat se je število receptov za biskvit razbohotilo. Z več tekočine dobimo biskvit z več luknjicami, dodatek masla pa nam podari nekoliko bolj gost biskvit z nezamenljivim okusom.
Iz zgodovine poznamo znamenit biskvit. Pravijo, da je kraljica Viktorija, angleška kraljica, ki je živela v času odkritja pecilnega praška, oboževala posebno rahel in bogat maslen biskvit. Po pripovedovanju naj bi si kos peciva z marmela...