Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico

Objava: 01. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2021 / 08:49
Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico

Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico



Piščančji prstki s pirejem in zelenjavo

Sestavine za 4 osebe
Meso
2 kosa piščančjih prsi
1 žličke soli
1 žlica olja
6 žlic moke
3 stepena jajca
1 l olja
Pire
8 krompirjev
1 žlica masla
2 žlički soli
1 dl sladke smetane
Zelenjava
2 paradižnika
1 žličke soli
1 žlička kečapa
1 zelena bučka (cuketa)
1 žlica olja
1 čebule


Pire: Krompir zalijemo z vodo (toliko, da je pokrit), osolimo z žličko soli in kuhamo do mehkega. Skuhanega olupimo, pretlačimo, dodamo žlico masla in 1 dl sladke smetane, ki jo zmešamo s pol žličke soli. Nato pretlačimo, da dobimo gladko zmes.

Piščančji prstki: Piščančje prsi narežemo na tanjše ploskve, te pa na rezine, debeline prsta. Posolimo s pol žličke soli, prelijemo z žlico olja. Nato jih povaljamo v moki, pomočimo v mešanico step...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh