Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico
![Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico](/storage/app/media/Weekly/70/18/A49A693DE3069C4FC12586CA001F9C54.jpg)
Piščančji prstki in biskvitna rulada za sladico
![](/storage/app/media/Weekly/70/18/A49A693DE3069C4FC12586CA001F9C54-1.jpg)
Piščančji prstki s pirejem in zelenjavo
Sestavine za 4 osebe
Meso
2 kosa piščančjih prsi
1 žličke soli
1 žlica olja
6 žlic moke
3 stepena jajca
1 l olja
Pire
8 krompirjev
1 žlica masla
2 žlički soli
1 dl sladke smetane
Zelenjava
2 paradižnika
1 žličke soli
1 žlička kečapa
1 zelena bučka (cuketa)
1 žlica olja
1 čebule
Pire: Krompir zalijemo z vodo (toliko, da je pokrit), osolimo z žličko soli in kuhamo do mehkega. Skuhanega olupimo, pretlačimo, dodamo žlico masla in 1 dl sladke smetane, ki jo zmešamo s pol žličke soli. Nato pretlačimo, da dobimo gladko zmes.
Piščančji prstki: Piščančje prsi narežemo na tanjše ploskve, te pa na rezine, debeline prsta. Posolimo s pol žličke soli, prelijemo z žlico olja. Nato jih povaljamo v moki, pomočimo v mešanico step...