Francoski krompir s solato
Francoski krompir s solato
Francoski krompir, Spomladanska solata, Korenčkova solata s fižolom
Francoski krompir
11 kg krompirja
5 trdo kuhanih jajc
30 dag prekajene kuhane klobase ali kuhane svinjine
2 jajci
13 dl smetane
žlica maščobe
žlica drobtin
Sveže kuhan krompir olupi, nareži ga na tanke rezine. Trdo kuhana jajca zreži na liste, prav tako klobaso ali svinjino. Jajci razžvrkljaj s smetano. Pomaščeno kozico potresi z drobtinami. Naloži plast krompirja, plast jajc in potresi s klobaso ali svinjino. Polij s smetano. Ponavljaj postopek, dokler ti ne zmanjka sestavin. Peci pri 180 °C 15 do 20 minut. Daj na krožnik in postrezi s solato ali prikuho.
Spomladanska solata
10 dag regrata
5 dag motovilca
3 dag sira
Marinada:
1 dl olja
1 dl balzamičnega kisa
Okras:
1 žlica sira
1 žlica oliv
1 kuhano jajce
Mlad regrat očisti, liste operi v cel...