Svinjska ribica s pečenimi paprikami
Svinjska ribica s pečenimi paprikami
Svinjska ribica v maslenem testu, Pečene paprike v solati
Svinjska ribica v maslenem testu
svinjska ribica
sol
poper
maščoba za pečenje
3 žlice sesekljane čebule
12 dag šampinjonov
12 dag kuhane šunke
žlica sesekljanih peteršiljevih listov
2 jajci
30 dag maslenega testa
jajce za mazanje
Svinjsko ribico posoli, popopraj in z vseh strani opeci na vroči maščobi (približno 10 minut). Opečeno daj na hladno. Na maščobi, ki je ostala, spraži čebulo, da postekleni. Dodaj drobno zrezane šampinjone in drobno zrezano šunko ter posoli. Duši 5 do 10 min. Primešaj peteršilj in odstavi, da se rahlo ohladi, ter vmešaj jajci. Testo razvaljaj in ga namaži z nadevom, nanj položi ohlajeno ribico. Pokrij jo s testom, ki ga nabodeš z iglo. Namaži z jajcem. Površino lahko okrasiš s trakovi testa. Daj v pečico, ogreto na 200 °C. Ko se testo dvigne in porumeni, znižaj temperaturo na 180 °C....