Zelenjavno kosilo
Zelenjavno kosilo
Ankin narastek
Ankin narastek
zavitek listnatega testa
čebula
2 žlici olja
žlička soli
5 dl riža
kg kislega zelja
Preliv
2 jajci
2 dl kisle smetane
¼ žličke soli
Čebulo sesekljamo in popražimo na olju. Dodamo opran riž ter solimo in nekaj minut pražimo. Zalijemo z vodo (2 prsta nad rižem) in pokrito pri srednji temperaturi kuhamo, da se riž zmehča. Odstavimo in nekaj minut pustimo pokrito.
Kislo zelje damo v globljo ponev in 10 minut pokrito dušimo.
Na pekač položimo plast listnatega testa, nanj porazdelimo kuhan riž, nato damo dušeno kislo zelje ter prelijemo z mešanico kisle smetane, soli in jajc. Pokrijemo z listnatim testom, ga na več mestih prebodemo z vilicami in pečemo na 200 ºC toliko časa, da listnato testo postane zlato rumeno (približno 27 minut). Ne prevročega narežemo na kose in postrežemo.