Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznična miza nas vabi

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 19. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2020 / 06:49

Praznična miza nas vabi

Kako naj praznično mizo opremimo z občutkom za slovesnost in prazničnost ter hkrati ostanemo varčni

Kako naj praznično mizo opremimo z občutkom za slovesnost in prazničnost ter hkrati ostanemo varčni

Bogastvo okusov nam za praznik ni dovolj, ključen je tudi videz. Kar je pri nas orehova potica, je drugod božična štruca z veliko kandiranega sadja, krepkih začimb in masla, Angleži pa si dajo veliko opraviti z božičnim pudingom. Na mizi, tudi pri nas, velikokrat v kraljuje mesna štruca, mogočna zapečena svinjska krača, težka vsaj 3 kg, ali v rulado zvita zapečena potrebušina. Potrudimo se s skrivanjem nadeva v testo za žepke. Skrivanje kovančkov ali celega mandlja v božičnem riževem narastku, ki najditelju prinese srečo, pa je očitno praznična zabava številnih narodov.

Da je lepo pogrnjena in bogato obložena miza sila pomembna za ta čas, je najbolj očitno ravno v dneh pred prazniki. Prodajalci se na božič dobro pripravijo in nam, kupcem, ponudijo raznovrstno ponudbo. Od nekdaj je bilo tako. V času naših starih staršev ali še dlje nazaj so praznike pričakovali in se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh