Medenjaki
Medenjaki
V adventnem času res ne gre brez medenjakov.
V adventnem času res ne gre brez medenjakov. Številne recepte za to dišavno drobno pecivo smo vam natrosili v vseh letih. Vsem je skupno, da so odišavljeni. Seveda že med ustvari aromo, a tista ljuba dišava je mešanica cimeta, klinčkov, kardamoma, koriandra, zvezdastega janeža, popra, janeža, ingverja. Danes to lahko poenostavimo in kupimo že pripravljeno mešanico. Lahko pa si začimbe namešamo sami. Pri medenjakih je seveda pomemben med. Načeloma so pravi medenjaki pripravljeni s kostanjevim medom, uporaben je tudi gozdni med. Priporočam, da namesto bele moke uporabite vsaj črno, pa tudi polnozrnato pirino ali rženo. Če so medenjaki trdi, za mehčanje v škatlo priložimo jabolko.
Tokrat smo za vas pripravili medenjake brez glutena, pa tudi brez jajc. Izredno okusni so in kar verjeti ne gre, da so ajdovi. Nürnberški medenjaki so zagotovo najboljši medenjaki, saj se...