V adventu pečemo medenjake
V adventu pečemo medenjake
Nekaj dni pred adventom je v moji družini nemirno.
Nekaj dni pred adventom je v moji družini nemirno. Otroci skrivoma pregledujejo vrečo z modelčki, preiskujejo omare, če je v njih dovolj sestavin, in gledajo na koledar, dokler ne pridejo na plan z znanim vprašanjem: »Kdaj bomo začeli peči piškote?«
Ker je to pri nas radostni čas, začnemo piškote peči na prvo adventno nedeljo in končamo tik pred praznikom, ko pečico končno zasede potica.
Vsako leto imamo na repertoarju več piškotov, ki jih grizljamo ob popoldanskem čaju, precej jih tudi podarimo, ampak nekaj je takih, ki jih v adventu spečemo večkrat in gotovo vsako leto. To so medenjaki z orehi, ki so trdi in jih lahko uporabimo tudi za medeno hišico, drugi so mehki in krepko začinjeni ruski tradicionalni medenjaki, ki se tako čudovito stopijo v ustih.
Z recepti je tako: če je recept dober, se ohranja, in to je po mojem prepričanju nekaj naj...