Marija Prajner je adventne venčke naredila iz testa
Marija Prajner je adventne venčke naredila iz testa
»Ni lepšega vonja od tistega po sveže pečenem kruhu. Ne vem, zakaj me tako osrečuje, saj nisem nikoli stradala kruha?«
»Ni lepšega vonja od tistega po sveže pečenem kruhu. Ne vem, zakaj me tako osrečuje, saj nisem nikoli stradala kruha?« se sprašuje Mariborčanka Marija Prajner, že nekaj let upokojena priznana slovenska učiteljica pekarstva in slaščičarstva. Skupaj s Stankom Renčeljem in Janezom Bogatajem so izdali knjigo Kruh na Slovenskem, ki je bila takoj razprodana in še danes jo uporabljajo kot učbenik. Ob družinskih praznikih je kot gostja sodelovala v številnih radijskih in TV-oddajah in se je je prijelo ime »mati kruha«. Tudi letos ni mogla mimo svoje ustvarjalne žilice in je v tednu pred adventom pripravila nekaj čudovitih adventnih venčkov iz »mrtvega« testa, ki jih je okrasila s pekovskimi okraski (ptički, rožicami, presticami …). Za izdelovanje adventnih venčkov jo je navdušil izjemen pek Ivan Korošec iz Slovenj Gradca, s katerim sta veliko sodelovala, pripravljala razs...