Domači prijatelj
Domači prijatelj
Piškoti so vedno dobrodošli, so »domači prijatelji«.
Piškoti so vedno dobrodošli, so »domači prijatelji«. Seveda vsi štejemo kalorije in želimo, da bi bili manj kalorični. Ob tem seveda trpi okus, saj ravno sladkor in maščobe pripomorejo k užitku. Poznamo pa tudi piškote, ki jih pečemo brez dodane maščobe. Dobro je, če pri teh piškotih uporabimo dodatke za okus: limonino lupino in sok, pa morda janež ali cimet, orehe, lešnike, rozine, brusnice, jagode goji, aronijo in še bi kaj našli. Pri oreščkih smo lahko zelo radodarni, pri suhem sadju malo manj. Pri teh piškotih je pomembna tudi kakovost jajc in moke. Zelo dobri so s pirino moko, posebej, če je sveže mleta. Obiščite lokalnega mlinarja! Za boljši okus zamenjajte del moke z mletimi oreščki ali jedilnim škrobom. Za rahljanje lahko dodajate pecilni prašek, najbolje vinski kamen, če pa so jajca res dobro spenjena in ne pretiravate z mešanjem po vmešavanju moke, prašek ni pot...