Kimči in koruzni kruh brez glutena
Kimči in koruzni kruh brez glutena
Kimči je korejska narodna jed iz fermentirane zelenjave z različnimi začimbami.
Kimči je korejska narodna jed iz fermentirane zelenjave z različnimi začimbami. Velja za nepogrešljivo prilogo, uporablja pa se tudi kot osnova za pripravo številnih jedi. Pravijo, da ima vsaka gospodinja svoj recept, kar pomeni, da v kimči lahko vmešaš zelo različno zelenjavo, gobe in celo meso. V osnovi sta redkev daikon in kitajsko zelje (pravilno kapus), v našem primeru pa smo ju zamenjali s črno redkvijo in zeljem. Moram priznati, da je originalna različica okusnejša, saj je tekstura bolj nežna. Dobra stran priprave kimčija je tudi, da je v nekaj dneh dovolj kisel, torej gotov.
Kimči
60 g grobe morske soli
2,5 dl vode
1,5 kg kitajskega zelja ali običajnega
0,5 kg redkve daikon (pivska redkev) ali črne
4 šalotke
4 stroki česna
2 žlici sveže naribanega ingverja
2 žlici mletega rdečega čilija
1 žlička svetli...