Jesenska pojedina
Jesenska pojedina
Jesenska predjed
Sestavine za 4 osebe
2 srednje velika jurčka
4 jajca
1 žlica koruzne ali navadne moke
za 6 pesti kostanjev
sol
olje
Priprava:
Kostanj skuhamo in olupimo. Jurčke očistimo in od roba klobuka narežemo na ½ cm debele ploščice tako, da se vidi prerez celotne gobe. V roko damo dva ščepca soli ter žličko vode in pomanemo med dlanmi. S tem pomažemo jurčke. Še vlažne nasoljene jurčke po eni strani potresemo z moko in popečemo na 3 žlicah olja. Jurčke nekajkrat obrnemo, da nekoliko pozlatijo. V ponvi ocvremo še po eno jajce na osebo in postrežemo na deski skupaj s kostanjem.
Še namig: Kostanj lahko skuhamo in olupimo že prej ter ga shranimo v zamrzovalni skrinji. Dve uri, preden ga postrežemo, ga vzamemo ven in odtajamo. // Poleg lahko postrežemo še kos opečenega kruha.
Vroči kakij...