Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako je nacionalka zgrešila konec sveta

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 17. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2020 / 10:45

Kako je nacionalka zgrešila konec sveta

Nedavni pohod za življenje 2020, ki je dal glas tistim, ki sami ne morejo govoriti – torej nerojenim, ki so zaradi splava žrtve sodobne »kulture odmetavanja«, kot bi dejal papež Frančišek, je zbudil veliko odmevov – tudi s tem, da ponekod ni zbudil nikakršnih odmevov.

Nedavni pohod za življenje 2020, ki je dal glas tistim, ki sami ne morejo govoriti – torej nerojenim, ki so zaradi splava žrtve sodobne »kulture odmetavanja«, kot bi dejal papež Frančišek, je zbudil veliko odmevov – tudi s tem, da ponekod ni zbudil nikakršnih odmevov. Zlasti je marsikoga zbodlo v oči, da je dogodek z več sto udeleženci v središču prestolnice spregledala nacionalna radiotelevizija.

Le kako je to mogoče, je bilo večkrat slišano vprašanje. Nekaj novinarskih hiš (npr. Domovina.je, Nova24.tv) je to vprašanje naslovilo na edini pravi naslov – na RTV Slovenija namreč. In od tam so dobili zanimiv odgovor, namreč: »O izboru posameznih tem oziroma uvrstitvi teh v dnevnoinformativne oddaje se naši odgovorni uredniki in uredniki odločajo v skladu z uredniško presojo. Pri svojih odločitvah, ki jih sprejemajo v okviru programske zasnove, novinarskega kodeksa ter poklicnih meril in načel novinarske etike, so neodvisni in samostojni. Iz širokega nabora dogodkov doma in po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh