Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komarček, kutine, suhe hruške in mandarine

Objava: 10. 10. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2020 / 06:10
Komarček, kutine, suhe hruške in mandarine

Komarček, kutine, suhe hruške in mandarine

Vsako leto mi v vrtu zraste tudi komarček.


Vsako leto mi v vrtu zraste tudi komarček. Če se počuti dobro, rodi veliko semena in prav zdaj je čas, da ga poberemo. Morda je del rastline še povsem zelen, a tudi stebla, listi in cvetovi so uporabni. Ravno tako jih lahko posušite za čaj ali porabite pri kuhanju kompotov ali pa vejico potisnete v steklenico z domačim žganjem. Čaj pripravimo iz čajne žličke stolčenih ali zmletih semen, ki jih zavremo v 1/4 litra vode, pustimo 5 minut, odcedimo. Če uporabimo cela semena, čaj pokuhamo par minut in pustimo semena v vodi vsaj 10 minut, lahko pa ostanejo kar v tekočini.

Pri kuhanju lahko uporabimo tudi zelene dele rastline. Komarček ima podoben okus kot janež, ki pride do veljave predvsem pri marinadah, juhah in solatah. Kot začimba komarček nikdar ne manjka v kislih kumaricah, dodajamo ga ribam, mesu, siru. Mlade listne nožnice skuhamo, zabelimo z maslom in drobtin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh