Prvo jesensko kosilo
Prvo jesensko kosilo
Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo, Millefoglie - tisočlistna sladica
Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo
Sestavine za 4 osebe
3 dl ješprenja
4 pleskavice
½ manjše hokaido buče
¼ žličke naribanega muškatnega oreška
dve žlici olja
sol
poper
Millefoglie - tisočlistna sladica
1 zmrznjen paketek listnatega testa
5 rumenjakov
2,5 zvrhani žlici moke
5 zvrhanih žlic sladkorja
½ l mleka
1 strok vanilije
sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
Trakci mletega mesa z ješprenjem in bučo
Ješprenj damo kuhat v manjšo posodo. Prilijemo toliko vode, da je za debelino treh prstov višje od ješprenja. Osolimo s ½ žličke soli in pokrito skuhamo do mehkega. Bučko prerežemo na pol, ji izdolbemo peščišče, nato jo narežemo še na pol in olupimo. Dve četrtinki narežemo na kockice, ostalo lahko zamrznemo za drugič. Bučno meso damo v posodo,...