Sarme
Sarme
Vsaka gospodinja ima svojo recepturo, podedovano od domačih kuharskih vzornikov.
Vsaka gospodinja ima svojo recepturo, podedovano od domačih kuharskih vzornikov. Seveda danes najdemo obilico receptov na svetovnem spletu, a le naša roka, lokalne sestavine, dišavnice in dobra volja naredijo edinstven obrok.
Polnilo za sarme je lahko mesno ali vegetarijansko. Pri nas je navada, da mesu primešamo riž, zelo dobro pa se obnesejo tudi kruh, ajdova ali prosena kaša in ovseni kosmiči, pa še kaj bi se našlo.
Dobro sarmo naredi dobro meso in začimbe. Nekateri imate radi sarme z gnjatjo, drugi pa uživate vegetarijansko različico. Če želimo imeti gosto meso, bomo morali kupiti sojine kosmiče ali sejtan, pšenično meso. Osnovno pravilo pri pripravi sojinih kosmičev je, da jih prelijemo z vrelo jušno osnovo, sicer bodo skoraj brez okusa. Okusen nadev lahko naredimo iz kuhane leče, suhih paradižnikov, orehov, pražene čebule in jajc.
Največ š...