Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabijo k molitvi

Za vas piše:
M. P.
Objava: 26. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2020 / 12:30
Vabijo k molitvi

Vabijo k molitvi

V nedeljo, 20. septembra, je ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik blagoslovil in posvetil tri nove bronaste zvonove na Lesnem Brdu v župniji Vrhnika.


V nedeljo, 20. septembra, je ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik blagoslovil in posvetil tri nove bronaste zvonove na Lesnem Brdu v župniji Vrhnika. Podružnična cerkev Marije Vnebovzete je tako po več kot sto letih zopet dobila bronaste zvonove.

Prvi, največji zvon je posvečen zavetnici cerkve Mariji Vnebovzeti in tehta 604 kg. Drugi zvon je posvečen priprošnjiku zoper kužne bolezni svetemu Roku in tehta 388 kg. Tretji zvon je posvečen svetemu Florijanu, zavetniku gasilcev, in je težak 273 kg. Vsak zvon je okrašen s podobo svetnika, napisom in okrasjem.

Ob začetku obreda je škof Jamnik blagoslovil in posvetil zvonove. Vsi zbrani verniki smo spremljali, kako so zvonove dvignili v zvonik. Po obredu posvetitve je bila sveta maša zunaj pred cerkvijo. Škof je v pridigi poudaril, da vsak tak projekt poveže kraj in vse njegove prebivalce. Spodbudil nas je, n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh