Tokrat brez sladice
Tokrat brez sladice
Jesenska zelenjavna juha z gobami, Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci
Jesenska zelenjavna juha z gobami
Sestavine za 4 osebe
za tri prgišča suhih gob
¼ pora
2 korenčka
2 krompirja
1 manjša čebula
2 ščepca šetraja
nekaj vejic peteršilja
olje
sol
Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci
Sestavine za 4 osebe
4 piščančje prsi
3 dl ajdove kaše
1 čebula
1 večji malancan (jajčevec)
3 večji sveži paradižniki ali 400 g spasiranih paradižnikov
dve žlici olja
bazilika (sveža ali suha)
sol
poper
Priprava:
Jesenska zelenjavna juha z gobami
Zelenjavo operemo in po potrebi olupimo. Suhe gobe za 10 minut namočimo v hladno vodo. Krompir in korenje narežemo na manjše kockice. Por in čebulo narežemo na kolobarčke in še nekoliko sesekljamo. Namočene gobe odcedimo in grobo sesekljamo. Na dveh žlicah olja prepražimo zelen...