Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhamo na zalogo

Objava: 12. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2020 / 12:13
Kuhamo na zalogo

Kuhamo na zalogo

V teh tednih v velikih in malih loncih, v katerih vkuhavamo, pogosto brbota.


V teh tednih v velikih in malih loncih, v katerih vkuhavamo, pogosto brbota. Ravno včeraj sem srečala gospoda, ki se je pohvalil, da pripravlja najboljše marmelade v družini. Vse spoštovanje in čim več takih! Pri vkuhavanju je čistoča na prvem mestu, vsi pripomočki morajo biti pri roki, dela s pripravo surovin je obilo. V krajih brez naravnih ujm smo pridelali veliko sadja.

Torej kam z obilo sadja in zelenjave? Nekaj bomo posušili. Pri tem pazimo, da sušene shranke zaščitimo pred molji in se prepričamo, da so toliko suhi, da ne bodo splesneli. Premalo suho dobro zaprto shranimo v zamrzovalnik. Zadostno suhost preverimo tako, da sušeno damo v steklen kozarec, zapremo, postavimo na sonce in počakamo. Če je vlage preveč, se bo kozarec zarosil. Sušenje ima veliko prednosti, a velikih količin doma res ne moremo predelati. Zato je marmelada še vedno glavna rešiteljica...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh