Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2020 / 09:43

Žebljico na glavico

Če so pošteni in kvalitetni, normalni in prvorazredni samo pripadniki ene politične opcije, in če so pripadniki te opcije nedotakljivi in vsaj manj dotakljivi, potem to pomeni konec demokracije.

Če so pošteni in kvalitetni, normalni in prvorazredni samo pripadniki ene politične opcije, ki povrh vsega vlada večino časa v samostojni Sloveniji, in če so pripadniki te opcije nedotakljivi in vsaj manj dotakljivi, potem to pomeni ne samo konec demokracije, ampak tudi konec gospodarskega napredka in blagostanja za vse. Potem pomeni, da se bodo redile samo ene elite, da bo blagostanje in standard veljal samo za ene ter da se bosta razrasla korupcija in klientelizem ene politične opcije. Povedno po domače: privilegirani in prvorazredni bodo tako kradli in bodo tako zelo nepošteni – saj to lahko delajo, ker jim ne gledajo pod prste –, da bo slabše za vse ljudi. Vsi bomo žrtve takšnega napačnega ravnanja in dvojnih meril.

Ognjišče /komentator mag. Božo Rustja


Družbeno življenje naj poteka v duhu resnice, pravičnosti in skupnega dobrega in vzajemnega sodelovanja, ne pa teroriziranja in izključevanja nekaterih ter zaščitniške in tovarišijske prizanes...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh