Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihaja jesen

Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2020 / 13:29
Prihaja jesen

Prihaja jesen



Pečena svinjska rebra

Sestavine za 6 oseb

1 kg krompirja
2 kg svinjskih reber (v enem kosu)
1 cela čebula
1 glavica zelja
1 tuba majoneze
olje
sol
poper
česen v prahu
čebula v prahu
kumina v prahu
po želji še curry massala

V manjšo posodico nalijemo 1 dl olja in primešamo žličko soli, 3 ščepce popra, ½ žličke česna v prahu, žličko čebule v prahu, ½ žličke kumine v prahu, ter ½ žličke curry massala.

Na grobo narežemo čebulo in jo razporedimo po dnu posode, v kateri bomo pekli rebrca. Svinjska rebrca na strani, kjer ni kosti, zarežemo tako, da dobimo mrežo kvadratkov. Položimo jih v posodo na čebulo in jih z vseh strani namažemo z mešanico začimb in olja. Pokrijemo posodo in jih najprej pečemo obrnjene na tisto stran, kjer ni kosti. Nato nekoliko znižamo temperaturo, jih obrnemo in pokrite peč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh