Svinjski kotleti v česnovi omaki in čokoladna pita za posladek
Svinjski kotleti v česnovi omaki in čokoladna pita za posladek
Svinjski kotleti v česnovi omaki
Sestavine za 4 osebe
4 svinjski kotleti s kostjo
1 kg krompirja
1 glavica česna
1 jajce
1 čebula
žlica masla
olje
sol
poper
Meso prelijemo s 3 žlicami olja, popramo s tremi ščepci popra in osolimo s ½ žličke soli ter dobro premešamo. Neolupljen krompir operemo in skuhamo v slani vodi. Čebulo olupimo, narežemo na tanke lističe in sesekljamo. Posebej olupimo česen, ga na deski stremo s ploščato noževo stranico in dobro sesekljamo. V ponvi na 4 žlicah olja popečemo svinjske kotlete, da ob robu posivijo, na obeh koncih pa nekoliko pozlatijo. Zložimo jih v pokrito posodo in jih damo na toplo (lahko tudi v ogreto pečico). Na isti ponvi nato popečemo čebulo. Ko ovene, jo zalijemo z 1 dl vode, dodamo sesekljan česen, osolimo s ½ žličke soli, nekoliko znižamo temperaturo, na ponev zložimo...