Jure Laznik: »Poleti naj še bolj velja načelo: z vrta v usta«
Jure Laznik: »Poleti naj še bolj velja načelo: z vrta v usta«
Kako naj poleti oblikujemo svoj jedilnik, da bomo jedli zdravo, a hkrati v jedi uživali
Jure Laznik je inženir živilske tehnologije. Odgovoren je za pripravo jedilnikov v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu, torej načrtuje, kaj bodo jedli tako otroci kot dijaki in zaposleni.
Poleti je marsikaj (lahko) drugače. To velja tudi za hrano. Če že ne jemo drugače kot sicer, pa vsaj velikokrat slišimo, da bi morali jesti lažjo hrano. Inženir živilske tehnologije Jure Laznik je v pogovoru povedal, kakšno hrano je priporočljivo jesti poleti.
Moramo tudi na dopustu paziti, kaj jemo, ali si lahko privoščimo več hrane, ki nam je všeč, tudi če je nezdrava?
Prav je, da si na dopustu privoščimo kakšen sladoled več ali pa kakšno jed, ki je doma ne pripravljamo pogosto. Predstavljajte si morski dopust brez lubenice, sladoleda, rib na žaru, ocvrtih kalamarov ali pa obisk gorske koče brez štrukljev. Nič ni narobe, če jedi, ki jih imamo radi, med dopustom uživ...