Preproste zimske jedi z vratovino
![Preproste zimske jedi z vratovino](/storage/app/media/Weekly/69/3/48B9F0F31D88F788C12584F000506A7D.jpg)
Preproste zimske jedi z vratovino
Če smo lansko leto posadili kodrolistni ohrovt in morda rdeče zelje, okusna in koristna zelenjava ni daleč.
![](/storage/app/media/Weekly/69/3/48B9F0F31D88F788C12584F000506A7D-1.jpg)
Če smo lansko leto posadili kodrolistni ohrovt in morda rdeče zelje, okusna in koristna zelenjava ni daleč. Letos se rdeče zelje še posebej dobro drži. Lahko ga tanko naribamo v solato v kombinaciji s krompirjem, (belim) fižolom ali endivijo. Kodrolistni ohrovt le poparimo z vrelo vodo ali ga kuhamo 5 minut, ohladimo v ledeno mrzli vodi, da ohrani barvo in vitamine. Uporabimo ga v solati, popečemo skupaj z jajci na oko, vmešamo v pire krompir, dodamo enolončnicam, smutijem, le sočimo ga manj uspešno.
V shrambi se nam morda valja kakšna buča in ne vemo, kako bi jo porabili. To posebej velja za buče špagetarice. Zdaj so popolnoma dozorele in so še slajše, zato jih s pridom uporabimo pri sladkih jedeh, npr. z orehi v smetanovi omaki, z vinsko omako ali z lončkom domače marmelade. Še boljše bodo, če jih spražimo na maslu in drobtinicah ali pripravimo z zelenjavo. Pomembno...