Kako vzdržujemo čistočo v kuhinji?
Kako vzdržujemo čistočo v kuhinji?
Koristni nasveti za lepo kuhinjo in zdravo hrano
Ne gre le za olupke čebule in prazne pločevinke fižola, ki jih moramo prej ali slej odnesti v smetnjak. Vsakodnevni spopad s kuhinjsko umazanijo zajema tudi čiščenje delovne površine, korita, štedilnika in jedilne mize. Končni rezultat čiščenja ne sme biti sterilna čistoča, to je povsem nerealno in ni potrebno. Povsem razumljivo je, da kdaj zaradi utrujenosti in izjemnih dogodkov pospravimo le najnujnejše. Cilj vsakodnevnega čiščenje naj bo predvsem zdrav in bolj varen vsakdan ter prijetna kuhinja, ki naj bo vir čudovitih doživetij.
Red v kuhinji najlaže vzdržujemo, če ima vsako živilo svoje mesto.
Ko z vrečkami otovorjeni vstopimo v domačo kuhinjo, je ključno, da nakupljena živila čim prej pospravimo na ustrezno mesto. Koristno je, če je pred tem naš skladiščni prostor očiščen in pospravljen. Žal ne gre drugače, kot da vsaj enkrat na letni čas je temeljito pregledamo zaloge, premaknemo vsako vr...