Kuhamo z Markom Čižmanom
Kuhamo z Markom Čižmanom
Pečen piščanec s toastom in dušeno zelenjavo
Pečen piščanec s toastom in dušeno zelenjavo
Piščančje prsi narežemo na manjše koščke (2 x 2 cm). Zelenjavo operemo in narežemo na približno 1 cm velike kocke. Na 2 žlicah olja popečemo koščke piščanca do bele barve, dodamo zelenjavo, osolimo s ½ žličke soli, dodamo 2 ščepca popra ter pokrito dušimo, da zelenjava postane srednje mehka. Toaste opečemo in postrežemo skupaj s piščancem.
Sestavine za 4 osebe
500 g piščančjih prsi brez kosti
1 rdeča paprika
1 por
1 korenček
1 čebula
8 toastov
olje
poper
sol
Sladica »zmanjkalo mi je časa«
Sestavine za 4 osebe
1 vrečka celih olupljenih mandljev
1 paketek datljev
1 vrečka suhih marelic
1 sirni namaz
(Ph...