Cvrti vampi s polnozrnato polento in omako po tržaško
Cvrti vampi s polnozrnato polento in omako po tržaško
Polnozrnata polenta, cvrti vampi, omaka po tržaško
Polnozrnata polenta
400 g polnozrnatega koruznega zdroba
1 žlica masla
1 žlička grobe soli
1 l vode
V lonec natočimo liter vode, zavremo in solimo. Dodamo maslo in postopoma med mešanjem v vodo vsipamo koruzni zdrob. Medtem neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Temperaturo znižamo in kuhamo 40 minut.
Serviranje
Na ogret krožnik damo še vroče hrustljave cvrte vampe, zraven postrežemo polnozrnato polento, ki jo polijemo z omako iz vampov na tržaški način.
Tomaž, poznate sto let staro knjigo Marije Remec?
Kuharsko knjigo Marije Remec Varčna kuharica: za slabe in dobre čase zelo dobro poznam,. Všeč mi je poseben stil pisanja in dajanja napotkov, ker je čutiti, da je do tega širokega znanja prišla iz osebnih izkušenj, z upoštevanjem lokalnega in regionalnega znanja. Predvsem pa mi...