Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jetrca

Objava: 30. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2020 / 07:31
Jetrca

Jetrca

Drobovina se redko znajde na naših jedilnikih.


Drobovina se redko znajde na naših jedilnikih. V slovenski knjigi Kuharska enciklopedija avtorjev Bogdana Novaka in Simona Lenarčiča zasledimo, da so najokusnejša telečja jetra. Avtorja opozarjata, da so zdrava jetra lepe rdečkaste barve. Če imajo odtenke zelene barve, se je po njih razlil žolč in bodo grenila, zato niso uporabna. Pri jetrih je izrednega pomena, da poiščemo drobovino živali iz ekološke reje. Jetra so namreč prečiščevalni organ in filtrirajo vse snovi, ki ne smejo v krvni obtok. Tu pa se rado zatakne, kaj?
Drobovino lahko zamrznemo. A pozor, drobovina tudi globoko zamrznjena ne zdrži več kot 3 mesece. Zamrzujemo vedno narezana jetra in opečemo kar zmrznjena.

Jetra so bogat vir beljakovin, železa, vitamina B12, maščob in holesterola. Zaradi tako kompleksne in bogate sestave pa moramo uživanje omejiti na enkrat tedensko.

Goveja in svin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh